Leien daken

Leien worden wereldwijd al eeuwen gebruikt als dakbedekking. Hoewel er veel verschillende varianten zijn werden natuurleien het meeste gebruikt. Tegenwoordig zijn kunstleien erg populair, deze gaan namelijk langer mee. Een van de redenen waarom leien daken zo populair zijn, is omdat ze goed bestand zijn tegen de diverse weersomstandigheden die ons land te bieden heeft. Daarnaast zijn ze naast het bedekken van daken, ook geschikt als gevelbekleding. Hierdoor is het mogelijk een mooie overloop te creëeren tussen het dak en de gevel. Veelal geeft een leien dak uw woning een egale, strakke en authentieke uitstraling.

Natuurlijke- of kunstleien?

De twee soorten leien (natuurleien en kunstleien) komen elk in uiteenlopende vormen en kleuren. Zo zijn er vierkante, maar ook rechthoekige vormen. Houdt u van natuurlijk? Dan zijn natuurleien een goede keuze. Deze hebben de kleur en het reliëf van natuursteen. Dit kan variëren tussen grijs tot blauw, bruin, groen of antraciet. Als u moeilijk kunt kiezen helpen wij u graag met het uitzoeken van een variant die past bij uw woning.

Onderhoud

Welk type u ook kiest, helaas krijgen leien daken op den duur last van vuil. Hoewel de kleine plekjes geen schade kunnen doen, zullen grote vlekken de kwaliteit van de leien kunnen verslechteren. Daarnaast ziet dit er een stuk minder mooi uit. Als u hier meer over wilt weten kunnen wij vertellen over onze reiniging en onderhoud mogelijkheden.

Direct antwoord op uw vraag? Bel ons!

Over ons

Dakdekkers die bekend zijn met daken in al hun vormen en maten. Professionals met jarenlange ervaring in het gebruik van de juiste gereedschappen en materialen. De scherpste prijs en tijdige oplevering. Dit hebben wij allemaal, maar is niet wat ons onderscheidt. Heldere afspraken en actief met onze klanten meedenken is wat ons sterk maakt. Van spoedreparatie, onderhoud tot nieuwbouw. Wij zijn van alle daken thuis.

Vraag een gratis offerte

Wij zijn hier om u te helpen. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden, of heeft u interesse in een gratis dakinspectie? Bel ons of stuur ons een bericht. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht