Schoorsteen

Uw schoorsteen staat compleet bloot aan de weersinvloeden. Hij doorstaat wind en regen, koude en hete temperaturen. Over de loop van tijd kan dit uw schoorsteen doorlaatbaar maken. Er ontstaan dan scheuren waardoor stukken kunnen afbreken of zelfs afwaaien! Als regen en vocht naar binnen kunnen komen kan dat vervelende gevolgen hebben als schimmels of houtrot.

Het is daarom altijd belangrijk om uw schoorsteen te laten controleren. Slijtage kan aan zowel de binnen- als buitenkant vormen en is soms moeilijk zichtbaar. Zeker als u intrekt in een nieuw huis is het niet aan te raden uw schoorsteen te gebruiken tot het rookkanaal is geïnspecteerd. Het kan zijn dat de schoorsteen niet goed is onderhouden en dat deze niet regelmatig is geveegd of gecontroleerd.

Wat te doen?

De eerste stap is de buitenkant van uw schoorsteen regelmatig te laten controleren door een van onze professionals. Voorkomen is beter dan verhelpen. Daarna kunnen we de schoorsteen van binnen grondig vegen. Hierdoor verwijderen we de onverbrande deeltjes van stookmateriaal. Dit zijn kleine deeltjes die door onvolledige verbranding aan de binnenkant van uw rookkanaal ophopen en een teerachtige laag vormen. Het gevaar hiervan is dat deze gemakkelijk in brand kun vliegen, met als gevolg een schoorsteenbrand. Als u dit alles minimaal één keer per jaar laat doen voorkomt dit al een boel problemen! Heeft u hier vragen over, onze vakmannen beantwoorden deze graag.

Direct antwoord op uw vraag? Bel ons!

Over ons

Dakdekkers die bekend zijn met daken in al hun vormen en maten. Professionals met jarenlange ervaring in het gebruik van de juiste gereedschappen en materialen. De scherpste prijs en tijdige oplevering. Dit hebben wij allemaal, maar is niet wat ons onderscheidt. Heldere afspraken en actief met onze klanten meedenken is wat ons sterk maakt. Van spoedreparatie, onderhoud tot nieuwbouw. Wij zijn van alle daken thuis.

Vraag een gratis offerte

Wij zijn hier om u te helpen. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden, of heeft u interesse in een gratis dakinspectie? Bel ons of stuur ons een bericht. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht